Afgelopen zaterdag kon MA1 een sterk seizoen bekronen met het kampioenschap. Tegen Volta moest in de stal met minstens 3-1 gewonnen worden om in de voorlaatste wedstrijd al zeker te zijn van de eerste plaats. Gelukkig begon het treffen op tijd, zodat het publiek uit Dronten de meiden kon aanmoedigen.

In de eerste set liet de A1 al snel zien dat ze vandaag gekomen waren om kampioen te worden. Mooie aanvallen en sterke services werden afgewisseld. Cecilia wist haar buitenaanvalsters Annelie en Chantal goed te bereiken, waardoor die de ballen keihard konden binnenslaan. Anne-Joy werpte met haar blokkering een muur op, waardoor de meiden uit Lelystad moeite hadden met scoren. Hester pakte haar puntjes mee door slimme ballen op diagonaal en met haar uitschuifbare armen kon Floor op wonderbaarlijke wijzen direct punten scoren. Daarnaast was er ook nog het enthousiasme vanaf de bank van onder andere Anne-Sofie, die al het hele seizoen geblesseerd is, maar er was om de meiden naar de overwinning te helpen. Door goed teamwork pakten de meiden de eerste twee sets. In de beslissende derde set werd er ook gelijk een voorsprong gepakt. Toch werd de spanning halverwege de set voelbaar. Er slopen wat foutjes in het spel en de meiden namen steeds meer tijd voor de service. Johan en Ilona spraken de meiden toe tijdens de time-out om wat rust te creƫren. Gesteund door het publiek en de bank pakte de A1 de draad weer op en werden een paar harde aanvallen gescoord. De blijdschap en opluchting waren erg groot toen Volta op 24-14 de bal in het net sloeg. Op het veld werd een feestje gevierd, maar de wedstrijd was nog niet voorbij. Tijdens de vierde set kregen alle reservespeelsters ook speeltijd. Zo kon de ietwat geblesseerde aanvoerder Femke achterin haar steentje bijdragen en de meiden uit de B1 en A2, Tessa en Luna aan het net meedraaien. Aan het einde van de set streed Volta voor wat het waard was, maar onze meiden bleken sterk genoeg en trokken ook het laatste punt over de streep. De confetti vloog het veld op en eindelijk kon een klein feestje met confetti gevierd worden. Gefeliciteerd meiden met deze sterke wedstrijd en het kampioenschap, jullie hebben het verdiend!