Home
Home
Menu
empty
 home  /   actueel

Taaie teams

26-03-2019
Afgelopen zaterdag was het een gewone wedstrijddag met alleen maar thuiswedstrijden voor onze club. Nou ja, gewoon was het niet helemaal. Het was een spannende dag. Ik zat met klotsende oksels op de tribune, want de spanning was vaak om te snijden.
De jonge teams van C-mix en meiden B2 begonnen nog rustig met gedegen 3-1 overwinningen, een mooi resultaat voor deze teams die hoog in hun poules staan. De MB1 speelde tegelijkertijd en maakte er een spannendere wedstrijd van. Na een 2-0 voorsprong ging het wat minder en moesten ze toch nog een vijfde set spelen. Gelukkig waren ze op tijd weer wakker en wonnen deze set ruim met 3-2. Deze jeugdwedstrijden beloofden wat voor de rest van de middag.

En deze belofte werd waar gemaakt. Alhoewel D3 helaas met 0-4 verloor, bewezen ze wel dat ze een pittige tegenstander zijn. Zowel de eerste als de laatste set werden verlengd. Zo moesten de dames in set 1 het hoofd buigen na een 25-27 verlies en in de vierde set werd het maar liefst 29-31. Ze hadden dus zeker minimaal een punt verdiend voor hun geweldige vechtlust. Ondertussen waren ook de meiden van A1 aan het spelen en na drie soepel gewonnen sets, lieten ze me toch nog even zweten. Ze stonden op achterstand, kwamen terug, maar konden geen voorsprong pakken. Tot 28-28 ging het gelijk op, totdat de meiden er klaar mee waren en de beslissende twee punten binnenhaalden.

D1 maakte het dit weekend ook nog ongewilde spannend. In hun strijd om het kampioenschap was het belangrijk dat deze dames volle vijf punten pakken tegen de nummer negen. In set 2 stonden ze echter met 20-24 achter. Kansloos dus. Maar ze bewezen dat niks onmogelijk is en ze pakten 'gewoon' de volledige vijf punten. Voor het hele wedstrijdverslag kunnen jullie terecht op hun eigen facebookpagina (Libero'99 Dames 1). Tegelijkertijd was de wedstrijd van H2. Vanaf de tribune hoorde ik dat ze niet zoveel vertrouwen hadden in deze wedstrijd, maar persoonlijk vond ik dit geen goede instelling voor de wedstrijd. Gelukkig bewezen zelf het tegendeel en de eerste en tweede set werden nipt gewonnen, 27-25 en 26-24. De heren, ons Oud Oranje, wilden ook nog even hun conditie testen en maakten er nog een vijfsetter van. Toen vonden ze het wel welletjes geweest en haalden keurig de overwinning binnen tegen de nummer drie. Het zweet gutste inmiddels over mijn hele rug en ik was toe aan een rustigere wedstrijd. Maar de dag was niet voorbij. H3 wilde namelijk wat punten gaan pakken tegen het team wat drie plaatsen hoger staat. Een pittige opgave en dat bleek ook uit de wedstrijd. Ze probeerden de tegenstander onder druk te zetten, maar helaas was die een tandje beter en verloor Libero met 0-4. Maar niet opgeven he!

De middag was inmiddels al voorbij en het avondprogramma kende nog drie wedstrijden. Zo was er H4 die het tegen de nummer negen ging opnemen, terwijl ze zelf derde staan. Kennelijk houden ze niet zo van spanning en denken ze aan het publiek, want ze wonnen afgetekend met 4-0. Ons eerste herenteam kon aan de bak, want zij speelden tegen de nummer 2. De eerste set werd gewonnen, maar in de tweede set stonden ze 21-24 achter. Maar ja, deze middag waren er gekkere dingen gebeurd, dus H1 hoefde deze set niet op te geven. Hard werken werd beloond want ze wonnen met 26-24. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met 3-1. D2 kende een slechte start van de wedstrijd. Ze worstelden tegen zichzelf. Gelukkig hadden ze in de derde het lek boven en sleepten ze er een vijfsetter uit. Helaas was dat net teveel van het goede, want die verloren ze met 12-15.

Na al dat spannende volleybalgeweld restte mij nog maar één ding: snel naar huis en het zweet eraf douchen. Ik verheug me nu al op de wedstrijden van 30 maart.


Terug naar overzicht

Delen:
{literal} {/literal}