Tijdens de persconferentie van 26 november j.l. zijn door het demissionair kabinet nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Hierbij is besloten dat amateursporten tussen 17:00 en 05:00 niet meer zijn toegestaan. Daarnaast mag er geen publiek aanwezig zijn in de sportaccomodaties.

 

Algemene voorwaarden:  
Naast de bekende basisregels, zoals was vaak en goed uw handen, blijf thuis bij klachten en schud geen handen, is het verplicht om de weer 1,5 meter afstand te houden van elkaar.  


Vanaf zondag 28 november is het niet meer toegestaan om tussen 17:00 en 05:00 amateursporten te beoefenen. Daarnaast is publiek niet meer toegestaan. Dit geldt zowel voor de amateur- als topsport. 
Zie ook: https://bit.ly/3EdHRGI


Maatregelen in onze sportaccomodaties voor sporters en vrijwilligers:  

  • Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder. In de zaal mag deze af.
  • Het Coronatoegangsbewijs (CTB) en een geldig legitimatie is verplicht voor iedereen vanaf 18 jaar als je komt trainen en/of gaat deelnemen aan wedstrijden. Voor coronatoegangsbewijs heeft u een Coronacheck-app met geldige scancode of een papieren coronabewijs van coronacheck.nl nodig. De controle vindt plaats d.m.v. het scannen van de QR-code en deze eventueel te controleren met daarbij een geldige legitimatie. 

Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan officials, trainers, coaches, leden TC en alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek wel een CTB tonen. 

Tijdens de trainingen controleren teamleden elkaar op een geldige QR-code. Tijdens de wedstrijden wordt er een controleplek ingericht met een coronaco√∂rdinator. Deze rol wordt met behulp van een rooster aan verschillende teams toegewezen. Hiervoor is het nodig de Corona Check App te downloaden.

 

We begrijpen dat deze maatregelen veel impact hebben maar het alternatief is stoppen met volleybal. Ook merken we dat leden onze club gebruiken als platform ten behoeve van de discussie over hoe de overheid omgaat met deze pandemie. De club is niet de plek waar dit moet gebeuren. We verwijzen dan ook naar andere mogelijkheden om je mening kenbaar te maken.