Home
Home
Menu
empty
home   /   vereniging  /   scheidsrechters  /   scheidsrechterscursus

Scheidsrechterscursus

Scheidsrechter worden bij volleybalvereniging Libero’99? Doe de instaptoets, of mail voor meer informatie en/of opgave naar Huib Andeweg. Je kunt hem mailen via hoofdwz@libero99.nl.

Libero'99 is trots op haar scheidsrechterskorps. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar om de wedstrijden doorgang te laten vinden. Om dit ook voor de toekomst te waarborgen zijn wij altijd op zoek naar nieuwe scheidsrechters! Lijkt het je leuk om ook je partijtje mee te blazen lees dan onderstaande aandachtig door en meld je aan! Er zijn 2 manieren om aan het vereiste diploma te komen, allereerst is daar de:

Instaptoets 3e klasse en lager

Libero'99 wil deze instaptoets indien gewenst ondersteunen met vooraf één of meerdere avonden theorie en het, in overleg, zorg dragen voor begeleiding bij het leiden van de eerste wedstrijd(en). Op zich is alleen het online slagen voor het theorie examen genoeg, maar graag bekijken wij in overleg met de kandidaat of dit in zijn/haar situatie voldoende is.

Volleybalscheidsrechter-2 - VS2 of VS2J

De scheidsrechter-2 kan wedstrijden leiden tot en met de eerste klasse van de regio en Topjeugd A en B wedstrijden. De scheidsrechter-2 Jeugd is tussen de 14-18 jaar en leidt jeugdwedstrijden in de regionale klassen maar ook seniorenwedstrijden t/m de 3de klassen. In de opleiding leren deelnemers naast de spelregels en de tekens om wedstrijden te leiden, goed samen te werken met betrokkenen en de sportieve sfeer te bevorderen. De cursusavond/-tijd wordt in overleg met de cursisten vastgesteld. De kosten van deze cursus neemt de vereniging voor haar rekening. 

 
{literal} {/literal}